miercuri, 6 iulie 2011

Ce faci in caz de accident auto ?

Daca din accident au rezultat decat pagube materiale pute-ti opta pentru una din cele 2 variante:
a - se merge impreuna la sectia de politie pe raza careia a avut loc accidentul,  politia  va inchia procesul verbal, va stabili vinovatia , va elibera autorizatia de reparatie pentru vehicuL. Soferul gasit vinovat va da o copie a politei RCA celuilalt sofer iar soferul pagubit va merge cu procesul verbal, copia dupa polita RCA a vinovatului, actele de idenficare personale si ale masinii sale la centrul de constatare al companie de asigurari a vinovatului.

b- se completeaza impreuna cu celalalt sofer un singur formular de constatare amiabila si pastreaza una din cele doua foi autocopiative. Daca sunt pretentii de despagubire trebuie depus formularul la compania de asigurare a celuilalt sofer iar daca nu sunt pretentii de despagubire trebuie depus la compania ta de asigurari

Dupa orice accident auto, va sfatuiesc sa va notati: data si locul evenimentului, datele de identificare ale celuilalt vehicul , numele si datele de contact ale celuilalt sofer auto, marca si tipul vehicului celuilalt vehicul, eventula daca au fost martori e bine sa notati numele , telefonul de contact, copie rca sau carte verde a celuilalt sofer, datele sectiei de politie unde a fost rezolvat accidentul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu